آخرین مطلباخبارمحبوبمهمترین اخبار روز
موضوعات داغ

تابستان خود را چگونه گذراندید؛ بارسلونا و بسته اقتصادی

آبی و اناری‌ها از صرف هر هزینه اضافی در پنجره نقل و انتقالات پرهیز کردند.

کاتالان‌ها بر بام فوتبال باشگاهی اسپانیا تکیه زدند، ژاوی اعتمادها را جلب کرد و بارسلونا باز هم قهرمان یک جام معتبر شد اما نتیجه این موفقیت هر چیزی بود به جز دست باز لاپورتا در فصل نقل و انتقالات!

 

شرایط پیچیده اقتصادی باشگاه اسپانیایی خرج کردن هر پولی در پنجره نقل و انتقالاتی را سخت و در اغلب موارد غیر ممکن جلوه می‌داد. بنابراین مدیران بارسا به دنبال جذب بازیکنان آزاد و قرضی در پنجره نقل و انتقالات اخیر بودند. این تابستان برای بارسلونا بیشتر با فروش بازیکنان مازاد به منظور ایجاد تعادل در ترازهای مالی گذشت و تراز مالی تیم قهرمان اسپانیا در پایان پنجره مثبت شده است. بدون تردید این محدودیت در خرج کردن پول برای جذب ستاره‌های جدید پیامدهای فنی هم در پی خواهد داشت که به بررسی آن می‌پردازیم.

 

فصل فروش و جدایی

مدیران بارسلونا در پنجره نقل و انتقالات اخیر بیش از اینکه شرایط جذب مهره‌های جدید را بررسی کنند، درگیر فروش هر چه پر سودتر بازیکنان مازاد خود بودند. پروژه پر سر و صدا و پر از حاشیه فروش دمبله بالاخره نهایی شد، دائمی شدن حضور گریزمان هم مبلغی به آورده‌های مالی بارسا در تابستان اضافه کرد، کسیه، گونسالس و ترینکائو هم در انتقال‌هایی دائمی به مثبت شدن تراز مالی بارسا و بالا رفتن درآمد این تیم از فروش بازیکنان کمک کردند. در پروسه جذب بازیکنان مورد نظر، بارسلونا نگاه ویژه‌ای به بازیکنانی داشت که بدون پرداخت حق فسخ شرایط پیوستن به این تیم را داشته باشند. ژاوی به یک بازیکن در دفاع کناری احتیاج داشت و با انتقال قرضی کانسلو این ضعف را پوشش داد. آنها در فاز تهاجمی هم نیاز به ستاره داشتند و انتقال قرضی فلیکس در این زمینه به کمکشان آمد. خط میانی و دفاع میانی آبی و اناری‌ها نیاز به تقویت داشت و با جذب مارتینز و گوندوگان به صورت آزاد و بدون پرداخت حق فسخ، این مشکل تیم ژاوی برطرف شد. البته مشکلات و ضعف‌های دیگری در ترکیب برای بازی‌های بزرگ و درخشش در لیگ قهرمانان اروپا به چشم می‌خورد اما ظرفیت اقتصادی تیم همین بود و بارسا برای جبران نقاط ضعف بعدی به آکادمی خودش روی آورد. در مجموع و با توجه به شرایط مالی این باشگاه باید اعتراف کرد بارسایی‌ها خوب عمل کردند و بدون خرج‌تراشی به حل کردن مشکلات فنی تیم خود پرداختند. با توجه به مصدومیت آرائوخو شاید خرید یک مدافع تراز اول می‌توانست یک اولویت برای ژاوی باشد‌ این موضوع با نظر به داشته‌های مالی بارسا منتفی شد. قهرمان فصل گذشته لالیگا با جدایی بوسکتس و کسیه در خط میانی جای خالی یک هافبک دفاعی جنگنده و فیزیکی را احساس می‌کرد که موفق شدند در این پست اوریول رومئو هافبک باتجربه خیرونا را جذب کنند و خرید یک بازیکن کلاس جهانی در این پست می‌توانست لاپورتا را به خرج کردن هزینه‌های بالا وادار کند. ژاوی برای حمایت لاپورتا به داشته‌های فعلی قناعت و لاپورتا هم برای پشتیبانی از سرمربی محبوب تیمش هر چه در چنته داشت رو کرد.

گروه نرم افزاری ماهور

باز هم لاماسیا

لیست بازیکنان تیم بزرگسالان بارسلونا به وضوح از تعدد پایین اعضا رنج می‌برد. برای جبران این مشکل راهکار اول و متعارف، خرید بازیکنان بود اما از آنجایی که بارسا توان مالی ورود قدرتمند به بازار را نداشت، باز هم یک راه قدیمی و ساده پیش پای آبی و اناری‌ها قرار گرفته است. آنها یک بار دیگر به پشت سر خود نگاه کردند و ستاره‌های نوجوان آکادمی را برای اضافه شدن به تیم اصلی مورد ارزیابی قرار دادند. مثل وقتی ژاوی، اینیستا و مسی از راه رسیدند و یک بارسلونای قدرتمند را تشکیل دادند، بارسایی‌ها باز هم امیدوارند با اعتماد به آکادمی معروف و موفق خود نتیجه بگیرند و از خرید بازیکنان جدید بی‌نیاز باشند. 5 بازیکن از لاماسیا در این فصل به لیست بازیکنان تحت هدایت ژاوی اضافه شدند و شاخص‌ترین آنها لامینه یامال بوده است. ستاره‌ای که این روزها در حال نشان دادن ارزش‌های خود و تبدیل شدن به یکی از ستاره‌های اصلی تیم است. رویکرد کنونی بارسا شاید در وهله اول خطرناک به نظر بیاید چرا که این بازیکنان نوجوان تجربه میادین بزرگ را ندارند و ممکن است با اولین اشتباه در یک مسابقه سخت و سرنوشت‌ساز تحت فشار قرار بگیرند. با این حال اگر صبر را چاشنی تئوری این فصل بارسلونا کنیم، تجربه ثابت کرده لاماسیا قابل اعتماد است و شاید همین مهره‌های جوان و نوجوان کنونی تبدیل به ستاره‌های بزرگ آینده شوند.

 

وضعیت مالی؛ در حال ترمیم

خریدهایی با ارقام هنگفت و سرسام‌آور در دوره مدیریت بارتومئو هنوز هم بارسلونا را اذیت می‌کند. رد پای مدیر منفور و مورد اتهام سابق بارسلونا کماکان در نقشه‌های این تیم برای بازسازی و ترمیم اوضاع دیده می‌شود. این رد پا و این تاثیر کاری کرد که بارسلونا برای اولین بار در 18 سال گذشته به خرج کردن مبلغی کمتر از 10 میلیون یورو در پنجره نقل و انتقالات بسنده کند. فصل 06-2005، بارسلونا هیچ خریدی نداشت و هیچ هزینه‌ای را در تابستان برای جذب بازیکنان جدید متحمل نشد. آخرین باری هم که بارسا در تابستان دست به خرید زد و مبلغی کمتر از مجموع هزینه‌های این فصل خرج کرد به فصل 93-1992 یعنی نزدیک به 30 سال پیش بازمی‌گردد. تیم ژاوی در این تابستان جمعا 3.4 میلیون یورو برای خرید بازیکنان متحمل شد که آن هم تنها هزینه خرید اوریول رومئو بود و در سوی مقابل با فروشی نزدیک به 105 میلیون یورو تراز مالی‌اش را نزدیک به 100 میلیون یورو در شرایط مثبت قرار داد. خلاصه این فصل نقل و انتقالات برای بارسلونا با ترمیم ارکان مالی و فروش بازیکنان تعریف می‌شود. آنها تابستان خود را با قناعت و فروش گذراندند.

64 / 100

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا