به جا مانده از تساوی سیتیزنها در خانه مادرید؛ سازش در برنابئو
گلهای دیدنی دیبروینه و وینیسیوس نتوانست برنده مسابقه را تعیین کند.
با وجود اینکه دربی مادونینا در دیگر بازی مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا به خصوص برای هواداران قدیمیتر فوتبال، حالهوای کلاسیک و جذابی رقم زده، تقابل منچسترسیتی و رئال مادرید را میتوان فینال زودهنگام این دوره از رقابتها دانست. مسابقه پرافتخارترین تیم تاریخ قاره اروپا در مقابل آمادهترین باشگاه این روزهای فوتبال جهان. صفآرایی شاگردان گواردیولا مقابل رئال مادرید، چنانچه انتظار میرفت پرحادثه و پرگل از آب نیامد و شطرنج تاکتیکی دو تن از برترین سرمربیان تاریخ اروپا با تساوی یک بر یک به پایان رسید. در نیمه نخست ضرباهنگ حملات بیشتر به سمت منچسترسیتی میچربید اما ابرگلِ وینیسیوس جونیور، رئال را پیش انداخت و در نیمه دوم، وقتی رئال مادرید بهتر و پردامنهتر از ابتدای مسابقه حمله میکرد، شلیک زمینی محشر کوین دبروینه منچستر سیتی را به گل تساوی رساند. رئال همانطور که آنچلوتی قبل از مسابقه گفته بود با روحیه تدافعی و برخلاف حالوهوای همیشگی به میدان آمد اما از اواخر نیمه دوم بازی این تیم به آنچه از رئال مادرید میشناسیم نزدیکتر شد و در حملات فضای بیشتری در اختیار ۲ تیم قرار گرفت. این تساوی تصمیمگیری درباره یک پای فینال را به مسابقه برگشت موکول کرد که برخلاف سال گذشته در اتحاد برگزار میشود. جو وحشتناک برنابئو و حمایت هواداران مسلماً در سطح فنی بازیکنان منچستر سیتی و روحیه یاران میزبان اثرگذار بوده و باید دید گواردیولا در خانه چه نقشهای برای شکست شکستناپذیرترین تیم اروپا خواهد داشت.
پرونده رقابت رئال مادرید و بارسلونا بر سر قهرمانی لالیگا از مدتها پیش و با شکست دیرهنگام کهکشانیها در الکلاسیکو بسته شده و شاگردان آنچلوتی، شنبه این هفته جام حذفی را بالای سر بردند. آنها تا پایان فصل تنها بازی برگشت نیمهنهایی و فینال احتمالی در استانبول را پیش رو میبینند اما منچسترسیتی علاوه بر لیگ قهرمانان در 2 جبهه داخلی علیه آرسنال و منچستر یونایتد میجنگد. سیتیزنها در بهترین فرم ممکن برای کسب سهگانه تاریخی (به عنوان دومین تیم تاریخ انگلیس) مبارزه میکنند و باید دید این آتش سهشعلۀ تیز رقابت، چه اثری روی عملکرد آنها در مسابقه برگشت خواهد داشت.
ستارههای همیشگی
مسابقه رفت 2 تیم در مرحله نیمهنهایی فصل گذشته لیگ قهرمانان مانند دیشب با گلزنی وینیسیوس و دبروینه همراه بود، با این تفاوت که شب به یادماندنی اتحاد با برتری ۴ بر ۳ منچسترسیتی به اتمام رسید. دیبروینه در همان دقایق ابتدایی روی ارسال ریاض محرز با ضربه سر دروازه کورتوا را گشود و در نیمه دوم، وینیسیوس با عبور از فرناندینیو اختلاف گل را کاهش داد. رئال دیشب دقیقاً با همان ترکیب فصل گذشته مقابل سیتی حاضر شد؛ با این تفاوت که کاماوینگا جای مندی مصدوم را در سمت چپ خط دفاعی گرفته بود. به هر حال ستارههای اصلی ۲ تیم، این بار با روشی کاملاً متفاوت به گل رسیدند. دیبروینه تنها ۵۵ لمس توپ به نام خود ثبت کرد و از ۱۳ ارسال او، تنها ۳ مورد به مقصد رسیدند. او در ۵ نبرد زمینی حاضر شد که فقط یک بار موفق بود و در تمام طول مسابقه نتوانست بیش از ۲۵ پاس به همتیمیهایش برساند؛ با این حال سر بزنگاه و در حالی که به نظر میرسید پای منچسترسیتی رفته رفته به باتلاق میرود، نقش خود را ایفا کرد. هافبک مرکزی بلژیکی این فصل در لیگ برتر روی ۲۳ گل تأثیر مستقیم داشته و بعد از به ثمر رساندن گل تساویبخش دیشب، حالا فقط ۴ گل با رسیدن به آمار صد گل با پیراهن منچستر سیتی فاصله دارد. انگار ۲ سرمربی از فروپاشی دفاع و پرگل شدن مسابقه میترسیدند. فشار دفاعی سنگین و تراکم نفرات ۲ تیم مانع از درخشش ستارهها شد اما مهرههای کلیدی در هر شرایطی به داد تیم خود میرسند.
شب شوتزنها
تراکم دفاعی و هوشمندی بازیکنان ۲ تیم در مقابل حملات، شانس خلاقیت درون محوطه جریمه را از مهرههای تهاجمی گرفته بود و بازیکنان به ناچار شانس خود را از بیرون محوطه امتحان میکردند. یاران میهمان تنها ۳ بار از داخل محوطه موفق به شوتزنی شدند و از ۱۳ شوت رئال مادرید، ۷ شوت از بیرون محوطه به سمت دروازه ادرسون روانه شد و هر ۲ تیم هم از پشت محوطه به گل رسیدند. در آخرین دقیقه مسابقه، شلیک محکم شوامنی از کناره محوطه جریمه با واکنش ادرسون مواجه شد تا رئال بار دیگر برتری را پس نگیرد. دروازهبان برزیلی که سنگربان کمکارتر بازی دیشب بود، دقایقی قبل از آن هم شوت بنزما را مهار کرده بود. شلیکهای راه دور یا زاویهدار از داخل محوطه جریمه باعث شد بخت گلزنی هر ۲ تیم کاهش یابد و مجموع امید گل حاصل از شوتهای بازیکنان منچستر سیتی از ۰.۵۵ گل و آمار مشابه رئال مادرید از ۰.۷۰ گل فراتر نرود.
جدال در کنارهها؛ نقطه ضعفی که به قوت تبدیل شد
یکی از مشکلات اساسی آنچلوتی در مقابل منچسترسیتی، شیوه تقابل مدافعان کناری با تیم عریض گواردیولاست. کارواخال از روزهای اوج خود فاصله گرفته و بازیکن درخشانی که میشناختیم، نیست. او در بعضی از بازیهای مهم فصل شکنندگی و ضعف خود را نشان داده. از سوی دیگر کاماوینگا، مدافع کناری نیست و در هفتههای اخیر به جای مندی مصدوم در پست غیرتخصصی بازی میکند. تقابل این 2 نفر، با جک گریلیش آماده و فیزیکی و برناردو سیلوای خلاق و تکنیکی برای رئالیها ترسناک به نظر میرسید اما هر 2 به بهترین شکل از پس یاران مستقیم خود برآمدند. کارواخال با خشونتی که گاهی اوقات بیش از حد میشد، گریلیش را شکست داد و کاماوینگا با وجود محصور شدن در اکثر دقایق با تکلهای دقیق خود مقابل حملات حریف ایستادگی میکرد و گاهی اوقات هم آن قدر پیش میآمد تا با پاس گل، تفاوتها را رقم بزند.
شانس وینیسیوس برای توپ طلا
نام بال برزیلی جوان رئال مادرید فصل گذشته با آمار گلزنی و گلسازی فوقالعاده به عنوان زوج سازنده بنزما بر سر زبانها افتاد و او امسال تا همینجای فصل از رکورد گل و پاس گل فصل پیش عبور کرده. پیشرفت او به عنوان یک بازیکن تکنیکی و اثرگذار ادامه دارد و دیشب با نشان دادن مهارت خود در شلیکهای محکم و جاندار پشت محوطه، چشمهای دیگر از هنرنماییهایش را به رخ کشید. او تا قبل از مسابقه دیشب هیچوقت توپ ستارهدار لیگ قهرمانان را از پشت محوطه جریمه به درون دروازه نرسانده بود و حتی در لالیگا هم از مجموع ۳۰ گل او، تنها ۴ مورد از پشت محوطه به ثمر رسیده. قهرمانی مجدد در لیگ قهرمانان اروپا با عبور از منچسترسیتی، وینیسیوس را بالاتر از بنزما به یکی از شانسهای اصلی کسب جایزه سالانه فرانس فوتبال تبدیل میکند.
تغییر تاکتیک تا بازی برگشت؟
گواردیولا در آخرین مصاحبه لیگ برتری خود در فصل گذشته گفته بود: «سال بعد که تعداد تعویضهای مجاز هر مسابقه به ۵ افزایش مییابد، متوجه خواهید شد من چه نابغهای هستم!» به هر حال سرمربی کاتالونیایی که به استفاده از ترکیبهای چرخشی شهرت دارد، دیشب حتی یک بار هم دست به تعویض نزد و ترجیح داد تا پایان مسابقه با حضور همان بازیکنان ابتدای مسابقه به کار ادامه دهد. احتمال این که ترکیب ۲ تیم تا بازی برگشت تغییر زیادی کند به شدت کم است. شنبه آینده رئال مادرید احتمالاً با تغییر اکثر نفرات در خانه به مصاف ختافه میرود و چهارشنبه با ترکیبی مشابه دیشب مقابل منچسترسیتی صفآرایی خواهد کرد. بازگشت میلیتائو از محرومیت و خروج والورده میتواند تنها تغییرات کهکشانیها باشد.