آخرین مطلباخبارمحبوبمهمترین اخبار روز
موضوعات داغ

سیر تا پیاز ماجرای فسخ قرارداد بیرانوند؛ دوئل سرنوشت‌ساز مواد ۱۳ و ۱۵ نقل‌وانتقالات

علیرضا بیرانوند قرارداد خود را باشگاه پرسپولیس فسخ کرد و حالا 2 دیدگاه متفاوت نسبت به قانونی و یا غیرقانونی بودن این اقدام وجود دارد.

سوژه اصلی فوتبال ایران طی چند ساعت اخیر علیرضا بیرانوند بوده است. ستاره ملی‌پوش تیم فوتبال پرسپولیس با حضور در سازمان لیگ، قرارداد خود را با این تیم تهرانی فسخ کرد تا شایعات پیوستن او به استقلال به واقعیت نزدیک شود. اما آیا فسخ قرارداد صورت گرفته قانونی بوده است؟ آیا بیرانوند می‌تواند به تیم دیگری بپیوندد؟ آیا غیرقانونی بودن فسخ و پیوستن به تیم دیگر، برای بیرو و آن تیم مدنظر مشکلی ایجاد می‌کند؟ در این گزارش به این سوالات پاسخ می‌دهیم.

 

فسخ علیرضا بیرانوند غیرقانونی است!

علی خطیر، عضو کارگروه تدوین و شفاف‌سازی سقف بودجه و مشاور عالی رئیس فدراسیون فوتبال، گفت: «قوانین فیفا که به بازیکن اجازه می‌دهد در صورتی که 2 ماه حقوقش را دریافت نکند، می‌تواند قرارداد خود را با باشگاه فسخ کند، مربوط به بازیکنان و مربیان بین‌المللی است نه بازیکنان و مربیان داخلی. قوانین نقل‌وانتقالاتی فدراسیون فوتبال ایران نیز حق فسخی به واسطه دریافت نکردن حقوق برای بازیکن و مربی ایرانی قائل نشده است‌، بلکه مطابق ماده ۱۳ نقل‌وانتقالات بازیکنان و مربیان ایرانی در صورتی که بیش از ۳۰ روز از دریافت مطالبات معوقه آن‌ها گذشته باشد می‌توانند به کمیته وضعیت فدراسیون شکایت کنند و کمیته وضعیت مطابق محتوای پرونده اعلام رای می‌نماید که از اخطار تا بستن پنجره نقل‌وانتقالاتی را شامل می‌شود».

 

فسخ علیرضا بیرانوند قانونی است!

رسول باختر، حقوق‌دان ورزشی اما در این‌باره نظر دیگری دارد. او گفت: «اول از همه باید ببینیم آن اخطارها و نوتیس‌ها به درستی ارسال شده یا نه و آیا مهلت اعطایی درست اعطا شده یا نه تا ببینیم می‌تواند منشاء اثر باشد یا خیر. اگر درست ارسال شده باشد، بیرانوند حق فسخ قرارداد خودش را دارد. چرا که مطابق مقررات داخلی فدراسیون ایران زمانی که یک بازیکن دلیل موجه داشته باشد، می‌تواند قراردادش را فسخ کند. البته این دلیل موجه در هیچ جای قوانین داخلی و حتی فیفا تعریف نشده است. در رویه‌های دیوان داوری ورزش و فیفا آمدند تعریفی ارائه دادند و مطابق آن تعریف، عدم پرداخت دستمزد بیرانوند به مدت 2 ماه، از شرایط دلیل موجه است. لذا بر این اساس بیرانوند طبق قانون داخلی خودمان حق فسخ دارد. شاید بگوییم مقررات نگفته اگر دو ماه دستمزد پرداخت نشد، می‌تواند فسخ کند، بله! توی مقررات فیفا هم قبل از سال 2019 جایی نیامده بود که اگر بعد از دو ماه دستمزد نگیرد بازیکن باید نوتیس بفرستد یا چه مهلتی بدهد یا چه کارهایی بکند یا چطور می‌تواند فسخ کند. در مورد این مسائل صحبتی نشده بود و چون مقررات ما ترجمه مقررات 2019 است طبیعتاً باید طبق همان پیش برویم. یعنی چه؟ یعنی اول ببینیم تعریف دلیل موجه چیست و بعد ببینیم آیا 2 ماه پرداخت نکردن دستمزد درست است یا خیر. بعد از آن بگوییم آیا بازیکن دلیل موجه دارد یا نه. طبیعتاً طبق رویه‌های تثبیت‌شده دیوان داوری ورزش و همچنین فیفا و همچنین کمیته وضعیت خودمان پرداخت نشدن دو ماه دستمزد از مواردی است که دلیل موجه به حساب می‌آید و لذا بیرانوند در این پرونده اگر شرایط لازم را رعایت کرده باشد، می‌تواند قراردادش را فسخ کند.

گروه نرم افزاری ماهور

تفاوت بین 2 ماده

علی خطیر با استناد به ماده 13 نقل‌وانتقالات معتقد است که بازیکن صرفا می‌تواند به کمیته تعیین وضعیت شکایت کند و حق فسخ قرارداد را ندارد اما رسول باختر بر اساس ماده شماره 15 بر این باور است که این بازیکن می‌تواند با رعایت کردن تشریفات مورد نیاز (اخطار و میزان مبلغ) برای فسخ قرارداد اقدام کند و این مطابق با قوانین سال 2019 فیفا است که فدراسیون فوتبال طبق آن پیش می‌رود و در این شرایط بازیکن با استناد به دلیلی موجه می‌تواند به صورت یک‌طرفه قرارداد خود را با باشگاه باطل کند.

 

محرومیت در انتظار استقلال و بیرانوند

در صورتی که فسخ قرارداد علیرضا بیرانوند غیرقانونی باشد و او با استقلال قرارداد امضا کند، باشگاه پرسپولیس می‌تواند با شکایت علیه آن‌ها محرومیت‌های سنگینی را برای‌شان رقم بزند؛ محرومیت‌هایی چون بسته شدن پنجره نقل‌وانتقالاتی تیم مقصد و محرومیت بازیکن مذکور از بازی. ولی اگر همه‌چیز به صورت قانونی پیش رفته باشد و بیرانوند 2 ماه از پول قرارداد خود را دریافت نکرده باشد و نوتیس‌ها را به موقع ارسال کرده باشد، باشگاه پرسپولیس نمی‌تواند برای او مشکلی به وجود بیاورد.

 

حال باید دید در پایان قرار است چه اتفاقی رخ دهد. به نظر می‌رسد داستان علیرضا بیرانوند حداقل برای چند روز اهالی فوتبال را سرگرم خود کند و مدام شاهد انتشار اخبار و اظهارنظرهای متفاوت باشیم.

59 / 100

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا