آخرین مطلباخبارمحبوبمهمترین اخبار روز
موضوعات داغ

منچستریونایتد و هزار راه نرفته؛ تابستان سرد شیاطین سرخ

تیم اریک تن‌هاخ می‌توانست تابستان بهتری را پشت سر بگذارد.

آنها سرمربی مورد اعتماد خود را برای دومین فصل متوالی روی نیمکت می‌بینند، به لیگ قهرمانان اروپا رسیده‌اند و افق‌های جدیدی در دنیایی جدید با هدایت اریک تن‌هاخ پیش روی خود دارند.

 

برای چنین تیمی در حالت عادی و با تکیه بر سرمایه‌های خوابیده در این باشگاه انتظار اولیه این بود که برای حمایت از کادر فنی دست بجنبانند و تیم بهتری نسبت به فصل قبل را در اختیارش قرار دهند اما منچستر با سرعت و جدیتی عجیب فرصت‌ها را می‌سوزاند و به سمت فصلی می‌رود که ممکن است پایانش با حسرت و ای کاش‌های زیادی همراه شود. مسیر یونایتد در این تابستان می‌توانست بهتر و کامل‌تر از آن چیزی باشد که می‌بینیم.

 

غائله تمام نشدنی مالکیت

گلیزرها نه می‌روند و نه نشان می‌دهند می‌خواهند بمانند. 2 گروه از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذارهای دنیا پشت در باشگاه مدت‌هاست پیشنهادهای خود را به‌روز رسانی می‌کنند. جیمی راتکلیف و تیمش با ارائه پیشنهاد قیمت‌های هنگفت و شیخ جاسم و یارانش با اغوای نقد بودن پرداختی‌های خود مدت‌هاست که در صدد تبدیل شدن به مالکان جدید منچستریونایتد هستند اما خانواده گلیزر ظاهرا نمی‌تواند از چنین برند پر سودی دل بکند. در حالت ایده‌آل منچستر باید پس از پایان فصل گذشته کارهای مربوط به فروش و روی کار آمدن مالک جدید را انجام می‌داد تا تیم اداره باشگاه اعضایش را بشناسد و این اعضا عملکرد دقیق و برنامه‌ریزی شده‌ای برای تجهیز تیم به منظور حضور در فصل جدید داشته باشند. تعلل گلیزرها در فروش باشگاه تقریبا ریشه بیشتر مشکلات منچستریونایتد در این روزهاست. مدیران فعلی نمی‌دانند که قرار است همچنان در راس امور باشند یا خیر و مالکان آینده از چند و چون پروژه جدید خود بی‌خبرند و حتی نمی‌دانند آیا برنده این رقابت برای خرید باشگاه هستند یا خیر! در حقیقت یونایتد در سردرگمی بدی برای پیشبرد اهدافش قرار گرفته و در راس کار این باشگاه هیچ کسی نیست که دقیقا بداند تا کی و یا از کی باید به کارش بپردازد. مهم‌ترین راهی که شیاطین سرخ باید طی می‌کردند و این مسیر نرفته باقی ماند، معلوم کردن تکلیف مالکیت باشگاه پیش از آغاز فصل نقل و انتقالات بود؛ تعللی که شاید نتیجه آن در روزهای سخت فصل جدید معلوم شود.

گروه نرم افزاری ماهور

معمای دروازه

تعلل در فروش باشگاه برای منچستریونایتد به دیگر بخش‌ها هم سرایت کرده است و کادر فنی با بودجه محدود و بدون برنامه دقیق، کار تقویت ترکیب را پیش می‌برد. آنها بدون تردید به یک دروازه‌بان مطمئن احتیاج داشتند و برای تامین چارچوب دروازه خود کاستای پرتغالی را زیر نظر گرفته بودند؛ سنگربانی که سرمربی با تجربه تیم ملی پرتغال را در رقابتی به اهمیت جام جهانی برای کنار گذاشتن گزینه‌های با تجربه ترکیب و قرار گرفتن در چارچوب دروازه تیم کریستیانو رونالدو متقاعد کرده بود و مورد توجه تیم‌های بسیاری قرار دارد. منچستر باید هر چه زودتر تکلیف داوید دخیا را معلوم می‌کرد و خیلی زود هم برای خرید کاستا به نتیجه می‌رسید. آنها هم در خداحافظی با دخیا درنگ زیادی داشتند و هم در پروژه پیدا کردن جانشین برای او راه دیگری را در پیش گرفتند؛ راهی که حتی هنوز هم به سرانجام نرسیده است. باشگاه تصمیم گرفت قید کاستا را به خاطر قیمت بالایش بزند و به سراغ آندره اونانا برود. در کیفیت اونانا تردیدی وجود ندارد اما منچستر تیمی است که می‌خواهد برای سال‌های طولانی با خیالی آسوده از دروازه به فتح عناوین بپردازد و با چنین هدفی روی کار آمدن اونانا که در برخی ویژگی‌ها ضعف‌های قابل اشاره‌ای هم دارد شاید انتخاب دقیقی نباشد. حتی خرید اونانا هم هنوز رسمی نشده و تیم در آستانه شروع بازی‌های پیش‌فصل است و یک دروازه بدون دخیا و بدون جایگزینش در اختیار تن‌هاخ و دستیارانش قرار گرفته است. ضمن اینکه رقم نهایی اونانا هم چندان کم تمام نمی‌شود و به نظر می‌رسد با کمی درایت و تلاش می شد کاستا را به یونایتد آورد. این اصلا دور از ذهن نیست که با انتقال کاستا به یکی از رقبای منچستر آنها یک یا 2 فصل بعد حسرت در اختیار داشتن دروازه‌بانی مانند او را داشته باشند و خود را برای از دست دادنش سرزنش کنند.

 

لیست مازاد بدون تعیین تکلیف

اولین روزهای پس از پایان فصل گذشته شاهد منتشر شدن لیستی بلند و بالا از بازیکنانی بودیم که سرمربی هلندی منچستر برای فصل جدید به آنها احتیاجی نداشت. یونایتد که با توجه به احتمال فروش باشگاه با سرمایه قابل توجهی برای تابستان نقل و انتقالات هم مواجه نبود در اولین فصلی که سرمربی‌اش احتیاج به حمایت ویژه داشت او را با بودجه‌ای نه چندان زیاد و دست بسته در بازار خرید بازیکن روبه‌رو کرد. تن‌هاخ اما با این موقعیت هم به شیوه خودش کنار آمد و لیستی از بازیکنان رفتنی را در اختیار باشگاه گذاشت و درخواست فروش آنها و اضافه شدن درآمد حاصل از این فروش‌ها به بودجه نقل و انتقالاتی را داشت. با این حال مدت زیادی از ارائه این پیشنهاد توسط تن‌هاخ سپری می‌شود و منچستریونایتد حتی در فروش بازیکن هم موضع قدرتمند و مصممی ندارد. از لیست بلند و بالای تن‌هاخ برای خالی کردن ترکیب به منظور جذب مهره‌های جدید فقط فیل جونز، زیدان اقبال، اکسل توانزبه و با کلی تاخیر داوید دخیا از تیم جدا شده‌اند. بازیکنانی که یا با اتمام قرارداد خود از منچستر جدا شدند و یا درآمد چندانی برای تقویت بودجه خرید نداشته‌اند. مگوایر، سانچو، مک‌تومینای، فرد و چندین مهره دیگر می‌توانستند خیلی زودتر باشگاه را ترک کنند و با فروش آنها دست سرمربی برای خریدهای جدید بازتر شود. با این حال حتی هنوز هم تکلیف این بازیکنان مشخص نیست و به نظر می‌رسد کار به سمتی در پیش است که تن‌هاخ متقاعد شود باید با همین مهره‌ها کنار بیاید و ریسک از دست دادن آنها را نپذیرد. بدون تردید فروش به موقع، پر سود و مثمرثمر مهره‌های معرفی شده توسط کادر فنی مسیری بود که یونایتد را در موضع بهتری برای جذب بازیکنان جدید قرار می‌داد اما این مسیر هم برای شیاطین سرخ، نرفته باقی ماند.

دفاع میانی؛ معضلی برای حل نشدن

تیم قرمزپوش شهر منچستر بارها و بارها در فصل و فصل‌های گذشته از ضعف جدی و مشهود در دفاع میانی رنج برده است و حتی برخی از کارشناسان مطرح دنیای فوتبال اشتباهات دخیا را به خاطر تمرکز پایین منچستر در دفاع میانی می‌دانستند. برای همه دنبال کنندگان لیگ برتر انگلیس کاملا واضح بود که منچستریونایتد به خرید یک یا 2 ستاره مهم و تاثیرگذار در این پست احیتاج دارد تا بتواند آنها را در کنار لیساندرو مارتینس قرار دهد. واران فصل گذشته مصدومیت‌هایی را پشت سر گذاشت و در مجموع برای تیم انگلیسی‌اش آن مدافع بدون اشتباه و مطمئن رئال مادرید نبود. یونایتد در اولین خبرها هم به جذب کیم مین جائه از ناپولی نزدیک عنوان می شد. با این حال مسیر مهم دیگری که این باشگاه باید طی می‌کرد هم نرفته ماند و تیم تن‌هاخ عزم راسخی برای خرید ستاره در دفاع میانی نشان نداد. گزینه کادر فنی شکار بایرن مونیخ شد و گزینه مهم‌تری مانند یورین تیمبر بدون رقیب در اختیار آرسنال قرار می‌گیرد. پر واضح است منچستریونایتد با تعلل در این پروژه حسرت بزرگی روی دست کادر فنی قرار داده می‌دهد. این روزها حتی خبری هم از جذب بازیکنانی به جای کیم مین جائه و تیمبر به گوش نمی‌رسد تا نگرانی‌های فصل گذشته برای منچستر در دفاع میانی از قبل هم بیشتر باشد. مگوایر هم تا اینجا فقط بازوبند کاپیتانی را از دست داده و اینطور که به نظر می‌رسد عزمی برای فروش این بازیکن و جایگزین کردن نفرات جدید وجود ندارد.

 

مهاجم هدف؛ دردسری خودساخته

کادر فنی شیاطین سرخ برای تقویت خط حمله تیمش و برای گل کردن توپ‌های پر شماری که فصل گذشته به سختی وارد دروازه رقبا می‌شدند در اولین روزهای فصل نقل و انتقالات تمرکز ویژه‌ای برای جذب هری کین نشان داد؛ ستاره‌ای که با 30 سال سن و قابلیت‌های انکار ناپذیر و تجربه بالا اصلا در حد قیمتی نبود که سران تاتنهام برای فروشش در نظر داشتند. ضمن اینکه بودجه یونایتد هم برای خرید بازیکنان جدید محدود بود و ممکن بود خرید هری کین کاملا دست تیم را برای دیگر پست‌ها ببندد. با همه این احوال منچستریونایتد حتی در خرید کین هم مصمم نشان نداد. آنها حتی در خرید بازیکنی که به جای کین می‌خواستند هم قدرتمند عمل نمی‌کنند و پست مهاجم هدف برای منچستریونایتد به شکل فصل قبل باقی مانده است. با این تفاوت که دیگر وگهورست در لیست تن‌هاخ حاضر نیست. تاکید بالای کادر فنی برای خرید هری کین باعث خط خوردن گزینه‌های متعدد دیگری شد که هر کدامشان می‌توانستند سال‌های زیادی در خط حمله شیاطین سرخ بدرخشند. از دست دادن بازیکن مورد نظر برای پست مهاجم هدف در واقع تلفیقی از انتخاب سخت کادر فنی و تعلل مدیران بود و این اشتباه متهمان بیشتری دارد. این روزها باز هم شاهد شایعات پر تعداد و بدون مبنع موثقی از جذب راسموس هویلند برای یونایتد هستیم؛بازیکنی که همین چند روز پیش استعدایاب‌های باشگاه در مورد قیمت بالایش هشدار دادند و تاکید کردند او با استعداد است اما مثل هالند نیست!

 

هزار راه نرفته دیگر

هواداران خسته، منتظر و کلافه منچستریونایتد برای فصل جدید رویاهای دیگری داشتند؛ رویاهایی به بزرگی جذب مهره‌های تاثیرگذار و مهم در اولین روزهای تابستان، ربودن ستاره‌ها از چنگ رقبا و تجهیز تیمی که دستکم روی کاغذ یک مدعی کامل قهرمانی به شمار بیاید. این رویاها می‌توانست تدبیر ویژه باشگاه برای غافل‌گیر کردن هواداران را با اتفاقی جذاب و غیر قابل پیش‌بینی در جذب ستاره‌های جدید در بر بگیرد. با این حال منچستریونایتد، اریک تن‌هاخ و هواداران شیاطین سرخ باقی مانده‌اند و هزار راه نرفته تا رسیدن به تیمی که منتظرش بودند.

51 / 100

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا